dinsdag 29 juni 2010

Benoit Van Cleemputiaanse debacles (BVC's) (48)

Het FFFB, ik weet niet waar de letters voor staan, maar het is het Filmfestival ( en dan nog een F ) van Brussel, bestaat nu ongeveer 5 jaar. Het speelt zich af in en aan het hippe Flageygebouw.

Tot daar het goede nieuws. Het slechte nieuws nu : na 5 jaar is het nog altijd hyperamateuristisch, misschien heeft vooral het Francofone karakter van het festivalpersoneel er iets mee te maken ? ...

Feit is dat het FFFB wel uitblinkt in hippe feestjes, waar soms 5 man en een paardenkop komt opdagen, zeker met dit lekkere weer, maar de programmatie is nog altijd niet je dat.

De presentatie is lamentabel. Gisteren slaagde de - uiteraard Franstalige - presentator erin de film volledig verkeerd aan te kondigen. Hij werd monkelend terechtgewezen door zijn gast, de producent van de film. Nadien gaf de presentator schoorvoetend en zelfrelativerend toe dat hij zich slecht had voorbereid.

De film, het Hongaars-Roemeense Bibliothèque Pascal, was saai, oervervelend en sprong van de hak op de tak, kortom een miskleun.

Tot nader order zweren wij dus bij het Bifff !

Geen opmerkingen: