dinsdag 2 juni 2009

P. Leno fulmineert (18) - Weg met de Vans !

Wat lezen we vandaag op pagina 21 van De Morgen : Susan Boyle, de uiterst mottige 48-jarige huisvrouw die deelnam aan Britain's got talent, is opgenomen in het ziekenhuis met uitputtingsverschijnselen.

Ondergetekende is deze morgen ook opgenomen in het ziekenhuis met uitputtingsverschijnselen, door het lezen van deze onzin. Reeds twee maanden worden we bestookt met volslagen non-informatie over deze nobody, op de site en nu ook in de krant zelf.

Waar gaat dat eindigen ? Een bericht getiteld : "Hond van Susan Boyle viert verjaardag met hond van Paris Hilton" ?

Intussen werden er 13 redacteurs op staande voet afgedankt bij De Morgen waaronder niet de minsten ( de lijst is bekend : Bernard Dewulf, Georges Timmermans, Hans Vandeweghe, Bert Bultink, fotograaf Filip Claus ... ) en intussen heeft politiek redactrice Liesbeth Van Impe zelf ontslag genomen ( voornamelijk uit wantrouwen voor de hoofdredactie en solidariteit met de ontslagenen, waarvoor respect ).

Klaus Van Isacker en Bart Van Doorne, de hoofdredacteurs en beulen van dienst, gebaren van krommen haas. Zij doen duchtig voort met hun job, namelijk het ronselen van lezers. En dat kan het best met een driekwart pagina gewijd aan de finale van Mijn Restaurant. Pagina 12 van De Morgen geeft vandaag een grondige voorbeschouwing en analyse van de kansen van de kandidaten. Want "Mijn Restaurant", dat leeft bij De Mensen.

Naar aanleiding van de Verkiezingen biedt De Morgen zelfs een uniek abonnement aan : u betaalt een slordige 85 euro en u krijgt de krant 2 maand gratis.

Zolang beroepsetters als Van Isacker en Van Doorne de dienst uitmaken bij De Morgen, kunnen zij naar ons abonnementsgeld fluiten. En de twee Vans zijn aangesteld door een andere Van, Van Thillo himself, de über-etter. Ach ja, Van Thillo zorgt voor werkgelegenheid, en hij moet deze drastische ingrepen doen om de toekomst van de krant niet in gevaar te brengen, horen we dan uit de mond van beroepsprostitués als Luc Van Der Kelen en Yves Desmet.

Als de meerwaardezoeker alleen nog beschamende nonsens vindt in zijn krant, haakt die af. Wij zien geen ommekeer meer mogelijk in deze genadeloze uitholling en verkleutering van de kwaliteitskrant. Wij roepen alle kritische lezers en abonnees dan ook op om massaal af te haken. Dan heeft De Morgen geen bestaansgrond meer en kan het beter opgedoekt worden. Misschien is dat wel Van Thillo's ultieme doel.

Aangaande die verkleutering of infantilisering, eigenlijk is dit niet alleen van toepassing op de kwaliteitskrant, maar evengoed op de audiovisuele media, lees VTM ( en VRT ) en lees dus opnieuw de invloed Van Thillo ( die wij hierbij herdopen in Christiano d'Infantilo ), die ongetwijfeld zelf de mosterd heeft gehaald in Italië bij mediamogul en uomo imbecile universale Silvio Berlusconi.

Een andere Van, de eveneens gevierde Aimé Van Hecke, kan intussen niet achterblijven en kondigt ook de hakbijl aan bij Humo. Maar dat was al lang verworden tot een flutblad. Benieuwd wat er bij Sanoma gaat gebeuren met Goedele, gaat dat blad alsnog een BVC tegemoet ?

Bij De Standaard is het overigens niet veel beter. De kwaliteit gaat daar ook al jaren achteruit, en soortgelijke besparingsplannen volgen elkaar in snel tempo op.

De Morgen is dood ! Het wordt tijd voor een nieuw onafhankelijk dagblad voor de kritische onafhankelijke lezer, Pravda, of Razborka, of Hund i snor bijvoorbeeld.

Wij zullen ons licht opsteken bij onze blogsponsors en bij spin doctor en mediagoeroe Noel Slangen om de leefbaarheid van een dergelijke nieuwe krant af te toetsen. U hoort nog van onze plannen !

PS : de enige Van die voorlopig nog krediet krijgt is onze eigenste Benoit Van Cleemput. Tot nader order blijft hij de Commander van de Mission to Manatark.

3 opmerkingen:

Shamrockske zei

Toch met een hilarisch stomverbaasdheid de heer Becaus in de nachtelijk lus van het laat avond journaal horen verkondigen dat het eindresultaat van dat programma nog niet bekend was en dat het dus nog niet bekend was of SB de boel had gewonnen ipv die dansemiekes....

P. Leno, Brussel zei

Wij weten niet over welke dansemiekes het ging, maar we zijn wel plots geinteresseerd

Shamrockske zei

http://www.youtube.com/watch?v=PtwVfJqBfms