maandag 28 december 2009

Benoit Van Cleemputiaanse debacles - BVC's (41)

Op 24 december checkten 200 Belgen in voor een vlucht Lanzarote-Charleroi met Ryanair. Na de checkin omstreeks 10 uur, bleek al snel dat er een vertraging was. 2 uur later nog steeds geen nieuws, 4 uur later nog steeds geen nieuws. Het Ryanair-personeel, voornamelijk bestaande uit jobstudenten, gebaarde van krommen haas.

De reizigers moesten het doen met vage uitleg zoals "We're checking with Dublin but can't reach anybody" & "The plane has landed in Fuerteventura and we can't reach anybody there".

Omstreeks 16 uur, na 6 uur dus, kwam eindelijk de melding dat de vlucht geannuleerd werd, zogenaamd omwille van de slechte weersomstandigheden in de morgen en de niet-beschikbaarheid van een nieuw timeslot voor de Ryanair-vlucht.

Het werd de reizigers intussen pijnlijk duidelijk dat ze hun kerstvieringen ergens in een hotel in Lanzarote zouden moeten vieren, met animatie van de plaatselijke hotelclown.

De uitleg van Ryanair is natuurlijk bollocks, want één jobstudent gaf toe dat er ook een staking van het personeel tussen zat. Kortom, Ryanair zijn charlatans die hun reizigers maar wat voorliegen.

De enige compensatie van Ryanair is overigens de terugbetaling van de goedkope terugvlucht. Andere compensatie werd niet verstrekt, ondanks duidelijke Europese wetgeving terzake. 200 Belgen zitten nu nog steeds vast op Lanzarote, enkelen konden ontsnappen via een andere vlucht met Easy-Jet naar Londen. Onder hen ondermeer ook Don Peit, die al aangekondigd heeft 'not amused' te zijn, en die dreigt met verdere stappen. Wat die stappen precies zullen inhouden, is voorlopig nog koffiedik kijken.

1 opmerking:

Shamrockske zei

't feit dat het Don Mietje bezielt om naar Lanzarote te gaan is een BVC op zichzelf en hij verdient niet beter dan in zijn eigen Dizzy te springen