dinsdag 28 september 2010

P. Leno fulmineert (37) - Ward De Bever

Bart De Wever wordt door Hund i snor omgedoopt tot Ward De Bever. Dat bekt beter. De Bever begint 3 maanden na zijn eclatante verkiezingsoverwinning stilaan zijn ware gelaat te tonen.

Meer en meer zijn wij geneigd ons aan te sluiten bij de Waalse scepcis en het weinig fraaie beeld dat zij hebben van de man.

Is Ward De Bever een Calimero ? Ja, wel degelijk. De Bever kruipt immer in de rol van het slachtoffer, de man die met alle zonden van Israel wordt overladen. Hij heeft nooit niks gedaan, anderen hebben het altijd gedaan of zijn woorden verkeerd begrepen.

Beloftenbreker ? Volgens hemzelf niet, die beloftes waren voorwaardelijk, het "herenakkoord" was gewoon één groot misverstand met Di Rupo. Nochtans is zijn Frans niet zo slecht ...

De Bever is een Napoleon, een dictator ? Zeker. De N-VA stelt de wet, niets meer niets minder. Maar wél de N-VA, niet Ward De Bever. De Bever is een soort dictator die eigenlijk onder de sloef ligt van zijn eigen Stratego-groep, met illustere figuren als Brepoels, Bourgeois, Peumans, en last but not least pipo Danny Pieters. Figuren die ons ad nauseam brengen. Zum kotzen.

De N-VA wil eigenlijk geen akkoord ? Klopt, want het zal nooit genoeg zijn, elke stap verwijderd van het ideaal zullen zij beschouwen als een kaakslag leidend tot een verkiezingsnederlaag in 2014. Dat werd tussen de regels zeer duidelijk in zijn gesprek deze morgen met Liesbeth Imbo. De Bevers pessimisme over de high level werkgroep over de Financieringswet bewijst dat ook alleen maar. Nu al, na enkele dagen, ziet hij het niet goed zitten. Hij geeft het gewoon geen kans. Het zal nooit genoeg zijn.

De Bever gebaart van krommen haas ? Jawohl. Hij is een prima acteur. Een Marlon Brando in zijn vette jaren. Hij kruipt meesterlijk in de slachtofferrol, ook nu weer met de affaire-Kim Geybels. Nu Geybels De Bever beschuldigt van chantage, gaat De Bever daar niet op in. Hij schildert Geybels af als een jong, onstabiel wicht dat volhardt in de boosheid. Hoogstens is dit een "vervelende affaire" die hij moet "uitzweten". Maar over de grond van de zaak gebaart De bever wel degelijk van krommen haas. Chantage ? Ho maar, als ze zo'n beschuldigingen uit, moet ze de N-VA maar een strafproces aandoen. De Bever is Caligula. Hij benoemt nog liever zijn paard tot senator dan Kim Geybels een tweede kans te geven.

De Bever een mistspuiter ? Als De Bever het lastig krijgt in een interview, springt hij immer op de kar van het historische blablabla discours. Hij verwijst dan naar het illustere Romeinse verleden en haalt voorbeelden aan die absoluut niet ter zake doen. Maar het klinkt wel heel intellectueel en de tegenpartij klinkt dan vooral heel dom.

De Bever een kontdraaier ? Yep, heeft hij getoond in het Oosterweel-dossier. Eerst voorstander van Lange Wapper; pacta sunt servanda, weet je wel ? Nu is hij voorstander van de tunnel mét meerkost van 352 miljoen. Minstens. Ach ja, De Bever is geen kontdraaier, gewoon een realpolitiker die toont dat hij compromissen kan sluiten.

Homo homini lupus. Ward De Bever knows.

Geen opmerkingen: