vrijdag 24 september 2010

Reistips van P. Leno (1) - Istanbul

P. Leno en Kobe Vissenaeken broeden op een nieuwe reisblog. In afwachting van de realisatie ( het zal niet zo lang duren als de Oosterweelverbinding ) krijgt de Hund i snor lezer tips via deze blog.

Hund i snor-lezers die zelf tips hebben, leuke adresjes van hotels, B&B, restaurants, shoppingtips of to do's, mogen ook zelf een gastbijdrage leveren. Mail naar P. Leno.

Istanbul is een heel boeiende, levendige stad. Grosso modo kan je de stad opsplitsen in 3 delen : het Aziatische deel ( dat de meeste toeristen skippen ), het oude Europese deel met wijken als Sultanahmat en Fener en de nieuwe stad aan de andere kant van de Bosphorus, met wijken als Besiktas en Beyoglu.


Hierbij enkele leuke adresjes. Voor restaurants en cafés moet je zeker in de nieuwe stad zijn, en dan vooral rond de "Ramblas" van Istanbul, de Istiklal Cadessi. In dit opzicht is Istanbul te vergelijken met Boedapest. Boeda, waar de statige historische gebouwen staan maar waar niets te beleven is, en Pest, de levendige nieuwe stad aan de andere kant van de Donau.


Restos

Dai Pera

Rustig, mooi ingericht restaurant waar je weinig toeristen zal vinden. Voor de fijnproevers van istanbul cuisine.

Ada

Café, bistro, annex boekenwinkel op de Ramblas. Veel volk, gevarieerde kaart, zeker geschikt voor een lunch.

Kafé Pi

Restaurant/loungebar in het hart van de überhippe wijk Tünel. De diensters zijn knap, en de salades zijn erg lekker.



Hotels

P. Leno zat zelf in de aap gelogeerd, in hget Asthotel in Sultanamet, een soort Fawlty Towers. Neme dus best een hotel in de nieuwe stad, en dan vooral in Beyoglu, want that's where it's happening 's avonds.

Hotel Gatalife

Degelijk nieuw en betaalbaar boutiquehotel met dakterras in de hippe wijk Beyoglu, vlakbij de Galata Toren


Cafés

Pixie, Peyote, We

Al deze cafés bevinden zich rond de Itkaklik Cadessi.

Geen opmerkingen: