maandag 14 september 2009

P. Leno fulmineert (24) - Kim-mania

Met alle respect voor de overwinning van Kim Clijsters op de US Open, dat is zeker een Tour de force, maar in het kleine Vlaanderen tart de Kim-mania weer alle verbeelding.

Kim is de redster in nood, nu het voetbal in het armzalige België op sterven na dood is. Het TV-journaal besteedt een goeie 7 minuten aan Kim, kranten staan vol commentaar, achtergrondverhalen, diepgaande analyses en foto's van Kim en kleine Jada.

Allemaal mooi, maar in de afgelopen 10 dagen werd er nauwelijks een letter geschreven of een fractie van een beeld getoond van de andere gladiatoren op de US Open. Met name het mannentoernooi is totaal bijkomstig gebleken in de Kim & Yanina-mania. Krommen haas in het kwadraat.

Nauwelijks een woord over Juan Martin Del Potro, toch samen met Federer dé man van het tornooi. Over Fed-Express ook nauwelijks meer dan een stereotiepe paragraaf in de zin van "Superman weer op de afspraak". Djokovic : totaal over het hoofd gezien.

Wat moet dat dan niet worden als ook Justine haar comeback maakt en terug een Grand Slam wint ? De Vlaamse pers zal dan ongetwijfeld een nieuw delirium bereiken. Steven Martens en Carl Maes zullen weer in volle glorie opdraven en hun licht laten schijnen over de gebeurtenissen.

Het vrouwentennis is sowieso een farce, dat we hierin (weer) uitblinken hoeft dus niet echt tot een dergelijke belachelijke euforie te leiden in ons kleine landje.

Hierbij een oproep tot de bekrompen media in Vlaanderen : focus alstublieft op the real thing, het echte tennis, het buitenaardse tennis van Federer bijvoorbeeld. Misschien is Federer wel van Manatark ?? Kan iemand daar eens zijn licht op laten schijnen ? Carl Maes misschien ?

3 opmerkingen:

Shamrockske zei

Dat is toch al jaaaaaaaaaren zo. Sinds we er een paar hebben die iets beter op een bal kunnen kloppen dan de rest, is ook hier de navelstaarderij volledig ingeburgerd.

Wacht maar tot Justine volgend jaar terug is (en ik heb 't dan niet over de komende tetten-competitie op dit blogje)

Koop zei

tja, hoe zit het met die tetten op deze blog?

P. Leno, Brussel zei

Lezers bepalen nog altijd NIET de inhoud van Hund i snor !!!