maandag 17 mei 2010

Music maestro met Kobe Vissenaeken (22) - FM Belfast op Nuits Botanique

Terwijl de Eyjafjallajökull voor kommer en kwel zorgt, brengen de Ijslanders van FM Belfast soelaas.

FM Belfast is een electrodiscocombo die heel aanstekelijke deuntjes maken en overal waar ze optreden een uitbundig feestje bouwen. Zo ook 3 maand geleden in de Botanique, en gisteren op Les Nuits Botanique.

Dat je met melodieuze electro een zaal gemakkelijk kan platkrijgen, hebben onder andere LCD Soundsystem, Daan en Vive la Fête al genoeg bewezen.

FM Belfast is een zeskoppig gezelschap, met als frontman een zanger die het midden houdt tussen de jonge Stijn Meuris en de jonge Bill Gates, een kanjer van een nerd dus. Verder bestaat de frontlijn uit een zangeres die het midden houdt tussen een Hollands en Zwitsers kaasmeisje, een hippe toetsenist, een bebaarde zanger, en in de achterlijn lopen een Bez-achtige rapper/percussionist en een gitarist.

Dit combo timmert al 5 jaar aan de weg. In Ijsland zijn ze 2 jaar geleden doorgebroken en nu volgt de rest van Europa.

Met catchy tunes als Frequency, Tropical, Par Avion en Underwear en een prima cover van Rage Against the Machine's Killing in the name of en samples van Pump up the jam lieten ze de Botanique Chapiteau moeiteloos uit het dak gaan.

Dit moet je echt live zien, tenminste als je zin hebt om even uit de bol te gaan op aanstekelijke electrodisco. De droogstoppels raden we aan de zaal te kiezen met Isbells.

Geen opmerkingen: