woensdag 19 mei 2010

Music maestro met kobe Vissenaeken (23) - Pavement in AB

Quote van Dirk Steenhaut op Facebook over Pavement.
"de poses van Stephen Malkmus hoefden niet echt. Al die reünies: pure poenpakkerij."

Wij gaan dat niet betwisten, ook Pixies komen er eerlijk voor uit. Maar mag dat dan niet ? Muziek is een business after all. En pakt Steenhaut dan geen poen bij Focus Knack ? Journalisten die alle CD's gratis op hun bureau krijgen en gratis naar alle concerten kunnen, hebben sowieso geen recht van spreken in deze. Ook zijn kritiek dat Pavement niet met nieuw werk op de proppen komt is flauw. Uiteindelijk heeft Pavement een ruime back catalogue, een klassieke pianist bijvoorbeeld speelt toch ook altijd dezelfde klassiekers van Chopin, Beethoven, Ravel ?

Wij zagen een gedreven band, die een sterk concert gaf met zowat alle "hits". Ze hadden er duidelijk zin in. "It's good to be back", zei bassist Mark Ibold. Stephen Malkmus zelf liep er inderdaad wat ongeinteresseerd bij, behalve in de bissen. Maar die gast is gewoon zo, ook bij zijn nieuwe band The Jicks.

De zaal zat vol nostalgici, voornamelijk dertigers en jonge veertigers. Daar is niets mis mee, als het maar niet pathetisch wordt. En dat was geenszins het geval.

Geen opmerkingen: