maandag 5 juli 2010

P. Leno fulmineert (32) - Tsjevenstreek


Jean-Marie Dedecker zou zijn conclusies trekken uit de verkiezingsnederlaag. Hij zou een stap opzij zetten. Een nieuwe voorzitter zou worden aangesteld. Je voelde al op het moment dat hij het zei dat het om een afleidingsmaneuvre ging, een goedkope zet om zijn geloofwaardigheid niet te verliezen.

Intussen kennen we die nieuwe "voorzitter" : Lode Vereeck. Maar intussen blijft Dedecker wel "statutair voorzitter", offcieel omdat Dedecker gekozen is door de leden. Begrijpe wie kan. Ofwel treedt men af als voorzitter, ofwel blijft men. Maar dit is gewoon een tsjevenstreek. Als men dan toch wil aftreden, organiseer dan gewoon nieuwe voorzittersverkiezingen.

Deze constructie is dus totaal ongeloofwaardig. Doet denken aan Poetin die president af is maar wel een stroman als Medvedev heeft aangesteld.

Dedecker verschuilt zich gewoon achter een statutair gordijn om nog zelf de touwtjes (en privileges verbonden aan het voorzitterschap ) te kunnen behouden. Denkt die nu echt dat wij achterlijk zijn ? Wie gelooft die man nog ?

Geen opmerkingen: