dinsdag 28 juli 2009

Music maestro met Kobe Vissenaeken (12) - U2 Croke Park Dublin 24 juli 2009

Memorabel concert ! Ook al omdat het mijn eerste U2 concert was. Prachtig stadium, we stonden op amper 5 meter van de walkstage, alwaar The Edge, Adam Clayton en Bono regelmatig flaneerden.

Stilaan meer hits dan Elvis Presley, rockende show, maar de muziek is nog altijd het belangrijkste bij U2. De songs van de nieuwe elpee, No line on the horizon, zijn live ook best goed, in tegenstelling tot wat sommigen ook durven beweren is de laatste elpee helemaal niet zo zwak.

Unieke sfeer, ze komen van heinde en verre om U2 in hun hometown te zien. En terecht. Qua kick was dit concert redelijk fantastisch.

Mainstream ? Ja, maar dat mag ook eens. Twee minpunten. Het tweede voorprogramma, Glas Vegas, uit Glasgow, poseurs met leren jekkers. En net toen Bono op amper 5 meter passeerde, viel onze digitale camera uit. Een BVC zowaar.













4 opmerkingen:

Shamrockske zei

Wat vond je van Damien Dempsey?

(script was blijkbaar echter gister)

P. Leno, Brussel zei

Damien Dempsey vond ik best OK. Gezellige gabber die er volledig voor ging, en die Ierse traditionele folk naadloos mixt met rock.

Koop zei

Aha - leuke post van Kobe, knap van kobe dat hij erbij was. Ik neem aan dat hij dan de man is, rechts op de foto (don peit omarmend)?

iets speciaals dat in de track listing opdook?

P. Leno, Brussel zei

Opvallend in de setlist ? Wij waren onder de indruk van de mashup met een nummer van The Clash ( Rock The casbah ), weet niet meer welk U2 nummer het was.

Ze hebben ook een Ierse traditional gespeeld, een hoogtepunt in de set.

Verder hebben ze With or Without you niet gespeeld, de enige smet op het concert.