maandag 6 juli 2009

Wimbledon met Moritz von Butler - De Legende !

Hoe legendarisch kan je worden ?

Een retorische vraag, in het geval van Roger Federer. Kritikasters hadden hem vorig jaar, na de ook al legendarische Wimbledonfinale tegen Nadal, afgeschreven. Begin dit jaar schilderden diezelfde kritikasters Federer nog af als "nen bleiter", na zijn verloren finale op de Australian Open.

En nu ? Nu zwijgen die kritikasters.

Op 1 maand tijd heeft Roger zich in de Legende getennist, met zijn veertiende Grand Slam op Roland Garros, en zijn vijftiende op Wimbledon.

En wat voor een score : 16-14 in de vijfde set, man tegen man. Toptennis, dat is pas een sport ! Toptennis is kunst.

Heel jammer voor Andy Roddick, de sympathieke peer uit Nebraska. We gunden hem echt wel een Wimbledonzege, die hij ook verdient. De man had al 5 Grand Slams kunnen gewonnen hebben, was daar niet ene Federer. Maar Roddick verdient respect voor zijn geweldige humor, zijn doorzettingsvermogen en zijn geweldige tennis toch ook. 160 aces voor de finale, dat is ongelooflijk.

Intussen is onze pronostiek bijna volledig uitgekomen, winst voor Federer en finale tussen de Williams-zussen bij de vrouwen.

Voor Andy Murray is het op Wimbledon nog een kwestie van tijd : binnen 3 jaar heeft hij de overwinning op zak. Maar eerst nog een zevende voor Federer en een eerste voor Roddick.

Dit was duidelijk het jaar van de comebacks op wimbledon : Lleyton Hewitt in kwartfinale, Tommy Haas in halve finale, Andy Roddick in finale en winst opnieuw voor Federer. Spanning, grote emoties, traditie en het heilige gras. Dat maakt Wimbledon zo speciaal, zo uniek. Dat maakt Wimbledon tot het grootste sportevenement ter wereld.

2 opmerkingen:

Koop zei

Is Fuzzy Zoeler in Japan gebleven?

P. Leno, Brussel zei

U zwijgt wijselijk over Federer ...

Fuzzy Zoeller heeft in Japan geen filmtieten gespot