woensdag 8 juli 2009

P. Leno fulmineert (21) - Terzake

Ik ben niet bepaald een fan van Siegfried Bracke, laat dat duidelijk zijn. De besnorde journalist die babes zoals Freya in de politiek lanceerde, heeft iets van een belegen pimp.

Toch heeft Bracke ook goede dingen op zijn konto, bijvoorbeeld de introductie van Lisbeth Imbo en Annelies Beck bij Terzake. Beiden een streling voor het oog, maar ook babes met brains en inhoud en beiden kwalitatief hoogstaande en kordate interviewsters.

De hoofdredactie van de VRT werd onlangs herschikt van een vijfkoppig bestuur naar een driekoppig. Siegfried is daaruit weggevallen. Het is mij nog steeds onduidelijk waarom er drie hoodredacteurs nodig zijn, is de definitie van een hoofdredacteur niet an sich dat hij of zij de redactie leidt, waarom moeten er dan drie zijn ?

Dit nieuwe triumviraat, bestaande uit de niet meteen wereldberoemde Kris Hoflack, Liesbeth Vrieleman en Wim Willems heeft onlangs beslist om Lisbeth Imbo en Annelies Beck van het scherm te verbannen en bij radioprogramma's te parkeren. Er kunnen allerlei redenen gevonden worden om deze vreemde beslissing te duiden, maar één ding is zeker : de kijkcijfers van Terzake gaan hierdoor niet stijgen. Dat ze Emmanuel Rottey van het scherm bannen, daar kunnen we nog inkomen. De man heeft de uitstraling van een garnaal en lijkt vooral een slecht gecast rechtenstudentje. Maar Annelies en Lisbeth ! Zij hebben allebei goede radiostemmen, dat klopt, maar het oog wil ook wat. Wrong move dus van de VRT-hoofdredactie.

Ik herinner mij de poeha die enkele jaren geleden ontstond bij de verwijdering van Bavo Claes als nieuwsanker. Bavo was een gigant die wegens zijn leeftijd ( toen amper 54 ) aan de dijk werd gezet, en kreeg toen ook veel moral support van het publiek. Het wordt dus hoog tijd voor een Red Annelies en Lisbeth-aktie.

Geen opmerkingen: