maandag 6 april 2009

Benoit Van Cleemputiaanse debacles - BVC's (6)

Gisteren heeft Noord-Korea een langeafstandsraket afgevuurd. PyongYang zegt dat het om een "communicatiesatelliet" gaat en noemt de lancering geslaagd. VS, Zuid-Korea en Japan gewagen van een "debacle".

Volgens een officieel bericht moest de satelliet de transmissie van "revolutionaire liederen" mogelijk maken. Om welke liederen het gaat, is niet duidelijk. Alex Brulov onderzoekt de zaak. Het is onduidelijk of deze liederen bestemd zijn voor de karaoke-markt. Eveneens onduidelijk is of "Satelliet Suzy" één van die revolutionaire liederen is. Brulov probeerde Stijn Meuris hierover te interpelleren, maar Meuris gebaart van krommen haas.

Japan bracht luchtafweer in stelling, maar het Noord-Koreaans projectiel suisde op 2100 km ten oosten van Tokio voorbij.

Indien het de bedoeling was om Japan te treffen, zag degene die de raket afvuurde ofwel behoorlijk scheel, ofwel was ie stekeblind. Een derde mogelijkheid is dat de raket bedoeld was om in Hasselt te belanden, naar aanleiding van van het Schlager-festival aldaar. In dat geval was de target wellicht Kleine-Brogel. Maar ook omtrent deze hypothese is het voorlopig koffiedik kijken. Navraag bij Pieter De Crem leverde immers niks op, want de man hield de lippen stijf op elkaar, 't is te zeggen, de man zong uit volle borst, maar zat uiteraard op het schlagerfestival in Hasselt.

Geen opmerkingen: