donderdag 23 april 2009

Hund i snor ambassadeurs (5) - India (2)

Het is ons al vrij snel duidelijk geworden dat India een te groot land is om over te laten aan één enkele ambassadrice. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een tweede ambassadrice.




Onze keuze is gevallen op de beeldschone Shriya Saran, afkomstig van Zuid-Indië. Shriya Saran is de koningin van Tollywood. Zij is polyglot, en speelt in films in verschillende talen : Telugu, Tamil, Hindi en Engels.

Shriya is geboren in Dehradun op 11 september 1982. Shriya groeide op in Ranipur. Ze studeerde aan de Delhi Public School en behaalde een B.A in Literatuur aan het Lady Sri Ram College. Zij is tevens Kathak danseres en werd getraind door Shobha Narayan.

Ze begon haar carrière als model, ze was in diverse commercials te bewonderen zoals Brookbond, Red Label, Lux and Head & Shoulders. Ze was ook te zien in enkele videoclips zoals Tirakthi Kyun Hawa van Reenu Nathan.

Shriya was voor het eerst op het witte scherm te zien in de Telugu film Ishtam in 2001. De film zelf was een BVC, maar de industrie 'noticed her around'. De volgende film Santosham met Nagarjuna was een geweldig succes. Verder volgden Nuvve Nuvve en Chennakeshava Reddy, beide ook kaskrakers. Verdere hits zijn Tagore (2003) en Chatrapati (2005).

Enkele van haar Tamil films : Ennaku 20 Unnaku 18 (2003), Mazhai (2005), allebei scoorden ze ook goed aan de box office. In 2007 acteerde ze aan de zijde van Azhagiya Tamil Magan en werd ze gecast naast Rajnikanth in Shivaji: The Boss. Een van de grootste films ooit gemaakt in India.

Enkele van haar Bollywood films : Tujhe Meri Kasam (2003), Thoda Hum Badlo Thoda Tum (2004), Awaarapan (2007) en Mission Istanbul (2008).

Momenteel zit er voor Shriya in de pijplijn : Ek- The Power of One, Kanthaswamy, Jaggubhai, The Other End of the Line en What’s Cooking Stella?

Hund i snor is uiteraard zeer trots om Shriya Saran voor te stellen als onze nieuwe HIS-ambassadrice.

Of er enige naijver of concurrentie zal zijn met Aishwarya Rai , onze andere ambassadrice ? We zijn er gerust op. Hund i snor is vooral fier de koningin van Bollywood én de koningin van Tollywood te kunnen verenigen.


PS : voor de geinteresseerden : u kunt de vele gezichten van Shriya Saran bewonderen op volgende site http://www.chakpak.com/celebrity/shreya--saran/photos/30761?&page=16

3 opmerkingen:

Shamrockske zei

Hoe staat ze tegenover de Tamil-tijgers in Sri Lanka?

Shamrockske zei

kwa tieten valt het eigenlijk tegen

P. Leno, Brussel zei

Shriya laat weten dat ze geen mening heeft over de Tamil-tijgers in Sri Lanka