maandag 20 april 2009

Benoit van Cleemputiaanse debacles - BVC's (12) - Roel Pieper

Voormalig Philips-bestuurder Roel Pieper, heeft opnieuw een debacle opgelopen. Zijn investeringsmaatschappij ETIRC is vorige week failliet gegaan.

Pieper is geen onbekende in België. Hij was betrokken bij het L&H debacle, als operationeel manager, voor het failliet in 2001. L&H hebben Pieper destijds weggehaald bij Philips.

ETIRC, een vehikel met de ronkende titel European Technology and Investment Research Center, investeerde in activiteiten in diverse landen.

Nefast was Piepers investering in de Amerikaanse vliegtuigbouwer Eclipse. Dit bedrijf was opgezet om de luchtvaartmarkt te veroveren met kleine zakenvliegtuigen, zogenoemde luchtvaarttaxi’s. Pieper wilde de failliete boedel van Eclipse overnemen, maar eind februari bleek de financiering niet snor te zitten. De zakenman, die in de jaren negentig fortuin vergaarde in de Amerikaanse technologiesector als CEO van Tandem Computers, geeft de financiële crisis de schuld.

Pieper, die vorig jaar naar Frankrijk emigreerde, heeft op korte tijd meerdere debacles moeten verwerken.

Zo wilde hij met het navigatiebedrijf MyGuide met TomTom concurreren. MyGuide ging eind vorig jaar echter failliet. Pieper stak ook geld in het opinieblad Opinio, dat vorig jaar zomer bij gebrek aan advertentie-inkomsten zijn activiteiten moest staken. Pieper had ook beloofd Hund i snor te sponsoren, maar wij hebben nooit een eurocent gezien.


Geen opmerkingen: