maandag 4 mei 2009

P. Leno fulmineert (16) - Carroussel

De lachwekkende carroussel inzake overlopers tussen LDD en Open VLD gaat verder. Voorlopig hilarisch hoogtepunt is de overstap van Dirk Vijnck van Open VLD opnieuw naar LDD, nadat hij twee weken geleden van LDD naar Open VLD was verkast.

Dit heeft niets te maken met overtuiging. Dit is een platte geldkwestie.

We weten ondertussen dat Dedecker de man is van de "centen en procenten". De fractie van LDD staat zo weer op 5 eenheden, en kan dus weer van de subsidies ( 250.000 euro ) genieten.

Volgens Vijnck is de LDD toch écht de enige partij van vernieuwing. Bedoelde hij vernieuwing of verrijking ? Wat is er dan zo "nieuw" aan de LDD ? Nieuw is wellicht dat deze partij het geldgewin in de Wetstraat en de cynische graaicultuur op een groteske, nooit geziene manier open en bloot etaleert.

Uiteraard heeft de LDD (nog) geen toegang tot postjes à la Kamervoorzitter, waar uitgerangeerde Open VLD-ers à rato van 16.000 euro netto per maand feestelijk kunnen uitbollen. Elke euro telt daarom voor de LDD, deze partij van Lamlendige Dwazen en (politieke) Dwergen.

3 opmerkingen:

Shamrockske zei

ode aan theofiel boemerang: "Kleine percentjes, grote ventjes"

Koop zei

inderdaad een onvoorstelbare klucht.

Net zo'n grote klucht is de tirade die Brusselmans in de media afsteekt tegen Peter van den Bempt. Dat uitgerekend Brusselmans, niet verlegen om wat goedkoop effectbejag, zo'n zere teentjes blijkt te hebben, is echt wel belachelijk. Ocharme, meneer voelt zich gepasseerd en waagt het zelfs te opperen dat Vandenbempt mogeljk schrik van hem zou hebben omdat Brus' meer voetbalkennis zou hebben. Pfft, de bijdrage van Brus op zondagavondvoetbaltalkshow waren van bedroevend niveau en lieten geenszins blijken dat meneer iets van het spelletje afweet. Big ups voor Vandenbempt dat hij die blaaskaak van het scherm weerde...

Shamrockske zei

Volgens mij wil hij die VDB eens achterwaarts door de poes naaien en mag hij niet