woensdag 13 mei 2009

Tips from Vijay Gopalakrishnan (89)


Do and don't look back.

2 opmerkingen:

Koop zei

en dat terwijl er op deze blog héél wat gefulmineerd wordt...
Zijn blogs negatiever dan andere media?

woensdag 13 mei 2009 - (tvd) - De overtuiging bestaat dat vooraleer bloggers iets schrijven ze geïrriteerd moeten zijn. De blogosfeer zou dan ook een negatief wereldje zijn waar iedereen tegen elkaar op zeurt. De ideale biotoop voor misnoegde klanten, maar is dat ook echt zo?
Om dit uit te zoeken ging CARMA Global Media Analysts meer dan 3.700 door consumenten gegenereerde media (CGM) posts na. De blogposts verschenen tussen 1 januari en 28 februari van dit jaar en behandelen een of meerdere van 17 geselecteerde Amerikaanse handelaars.

De analyse toonde dat de blogosfeer zich in minder dan 28 procent van de gevallen negatief uitliet over de handelaars. Ze was zelfs positief in meer dan 41 procent van de berichten.
De mainstream media (MSM) zijn de handelaars waar verslag over gedaan wordt in 43,9 procent van de gevallen gunstig gezind, maar 2,5 procent meer dan CGM verslaggeving. MSM verslaggeving was neutraal in 30,1 procent van de gevallen en CGM posts waren dit in 30,8 procent van de gevallen. 26 procent van de MSM stukken waren negatief, 1,8 procent minder dan de CGM posts.

De blogosfeer biedt dus inderdaad een iets meer negatieve kijk op de zaken maar het verschil met de massamedia is niet zo uitgesproken als verwacht. Misschien uit de negativiteit van de blogosfeer zich niet in de frequentie van negatieve posts maar in hoe uitgesproken negatief ze zijn?
8,5 procent van de CGM berichten was ‘intens negatief’ terwijl dit bij MSM slechts 4,3 procent was. Dat maakt dat je in de blogosfeer bijna dubbel zo veel kans maakt om een uiterst negatief bericht te lezen over een bedrijf.
‘Intens positieve’ commentaar kwam in 8,3 procent van de posts voor, ongeveer even frequent als de zeer uitgesproken negatieve berichten dus. In de MSM was 12,7 procent van de verslaggeving heel positief.
Het onderzoek concludeert dat het vooroordeel van de overheersende negativiteit in de blogosfeer niet klopt en aan herevaluatie toe is.

P. Leno, Brussel zei

Op deze blog wordt vooral gefulmineerd door lezers die ontgoocheld zijn in de filmtieten van Fuzzy Zoeller