dinsdag 12 mei 2009

P. Leno fulmineert (17) - Friends

Politici profileren zich graag als de vriend van iedereen. Zo kreeg ik een friend request op Facebook van een zekere Brigitte Grouwels. Ik kon ze niet meteen plaatsen.

Ik kende wel, uit een ver verleden, een Brigitte Pauwels. Maar die was het dus niet.

Een geheime aanbidster misschien ? Een nieuwe stalkster van Hund i snor ?

Toen viel mijn euro. Het bleek een Brusselse politica te zijn van de CD&V. Blijkbaar is Brigitte ook graag vriendin met Jan en Alleman, zo ook met P. Leno, zelfs als ze mij van haar noch pluim kent. Brigitte, met alle Chinezen op Facebook ( 20 miljoen ), maar niet met den deze ...

Ik wou ook even checken hoeveel "vrienden" enkele andere politici hebben op Facebook, want dat is blijkbaar een hot item in de media. Het loopt ongetwijfeld in de honderden, zoniet duizenden. Brigitte Grouwels zelf heeft er intussen 924 bijeen gescharreld. Groen-politica Freya Piryns doet beter : 982. CD&V-coryfee Carl Decaluwé doet nog beter : 1174. Op zoek naar het vriendenaantal van Eric Van Rompuy komen we van een kale reis terug. Je kan Eric wel toevoegen als friend, maar je kan niet zien hoeveel vrienden hij wel heeft. Een veeg teken, dunkt ons. Zijn broer Herman heeft 818 friends, eerder magertjes toch voor een eerste minister.

Dirk Vijnck, hoofdfiguur van de laatste 3 weken ( om dan voor eeuwig in de vergetelheid te belanden ) moet het stellen met slechts 286 vrienden, waaronder wel Rudy Aernoudt. Aernoudt zelf boert wel beter : hij heeft zo'n 1343 friends. Niet slecht voor een politieke paria die van het ene debacle in het andere sukkelt.

Qua populaire Stef op Facebook doet comeback kid Yves Leterme het niet zo slecht : hij heeft 2468 "supporters". Dit is evenwel een peulenschil in vergelijking met zijn ex-kartelpartner Bart De Wever. De Wever zelf telt 6056 supporters, De Humor van Bart De Wever telt zelfs 46702 supporters.

Bij de sossen scoort Kathleen Van Brempt aardig : ze heeft 2033 friends. Johan Vande Lanotte doet zelfs iets beter : 2127 friends. Van Freya Vandenbossche geen spoor echter op Facebook.

En van de ene babe naar de andere : ook Jean-Jacques De Gucht is spoorloos op Facebook. De "Kennedy van Oostende", Bart Tommelein, is wel prominent aanwezig en kan zich verheugen in 2052 friends.

Ex-spiritist en SLP-boegbeeld Geert Lambert mag zich zorgen maken : "slechts" 211 supporters. Hij moet duidelijk nog wat harder aan de sociaal-liberale weg timmeren.

Het is echter niet allemaal rozegeur en maneschijn in Facebook-land. Blijkbaar maken politici zich ook een hoop vijanden. Op zoek naar het vriendenaantal van Bert Anciaux stootte ik vooral op Bert Anciaux-haatgroepen. Enkele titels :

"Fans van Bert Anciaux zijn ontoerekeningsvatbaar" ( 9 leden )
"Bert Anciaux is een lul" ( 1897 leden )
"Bert Anciaux is een trunte" ( 432 leden )
"Bert Anciaux is een idioooooot" ( 3 leden )
"Stuur Bert Anciaux naar Goma (definitief)" ( 122 leden )
"Bert Anciaux is nen grote klojo" (25 leden )
"Bert Anciaux droog anaal op ne cactus" ( 125 leden )
"International initiative to give Bert Anciaux a brain" ( 78 leden )
"Bert bleit" ( 35 leden )
"Bert Anciaux, doe Vlaanderen en Europa een plezier en stap uit de politiek" (417 leden )

Ook de eerder geciteerde Carl Decaluwé heeft blijkbaar vijanden op Facebook. Getuige volgende groepen :

"Carl Decaluwé is a wanker" (450 leden )
"De tsjeven moeten van Stubru blijven" (811 leden )

2 opmerkingen:

Shamrockske zei

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=ST2A96B3&ref=krantenkoppen

Koop zei

efkes gekeken naar dat filmpje over de obama van langemark... Dat hou je toch niet voor mogelijk hé....

jongens toch

trouwens, wat met Fuzzy's future bijdragen? Een focus op de beste aller JC's - jordan capri - dringt zich op!