vrijdag 9 oktober 2009

P. Leno fulmineert (28) - Uitslaande brand

Caroline Gennez zit met een probleem, en met haar de ganse Sp.a.

De storm na de VDB-defenestratie is nog niet geluwd, integendeel. Elke dag ettert de wonde verder open.

De Sp.a is verscheurd in 2 kampen. De pro-VDB-ers ( en anti-Gennez-ers ) en de pro-Gennez-ers, die pal blijven staan achter de ministerkeuze van hun voorzitster ( al dan niet beinvloed door haar adviseurs ). Het tweede kamp, waaronder heel wat oude krokodillen als Tobback en Willockx, schilderen de pro-VDB-ers af als "karakteriële gefrustreerden met een geschiedenis van misnoegdheid met de partijtop".

Nieuwe etappe in de moddercatch zijn de gelekte emails naar De Standaard. Laag bij de gronds van de verklikkers, maar nog lager bij de grond is dit van de krant De Standaard, die dit soort emails voor publicatie vatbaar acht.

De media zijn op verpletterende wijze medeverantwoordelijk voor de verrotting van de politiek. Herinner u ook de onfrisse berichtgeving in de media over de zaak-Vynck kort voor de verkiezingen dit voorjaar, met collateral damage, zowel voor LDD als Open VLD. Stoken en poken, ook de VRT-journalisten zijn daar meesters in (geworden) de afgelopen jaren. Rechtse figuren als Dewinter en De Decker worden steevast naar de VRT-studio's uitgenodigd om belachelijk gemaakt te worden.

Waar is de hoffelijkheid gebleven, het pluralisme ? Men schijnt het niet te beseffen, maar het is 5 over 12 ! De toestand is kritiek.

Was Karel Van Miert er maar nog, die lijkt mij de enige die intern de Sp.a brand had kunnen blussen. De Sp.a-brand lijkt echter stilaan een oncontroleerbare uitslaande brand met 9/11 allures die op alle Vlamingen een "wolk van fijn stof" neerstort.

Het Sp.a-probleem wordt stilaan ook een serieus probleem voor Kris Peeters, die met een regering zit opgescheept van zwangere vrouwen ( Freya ), dwergen ( Schauvliege ), schertsfiguren ( Muytters ) en in de maag gesplitste nieuwelingen ( Smet, Lieten ).

Geen opmerkingen: