zaterdag 21 februari 2009

Film met Bertrand-Bernard Broussard (3) - Slumdog millionaire

Een rollercoaster volgens velen, maar wij waren niet echt onder de indruk. Een hype, zeker, maar duidelijk een overschatte film. Typisch oscarvoer, vooral door de romantische story, maar al bij al is deze gehypete film een mager beestje.

Het scenario is pover en gooit menig cliché op een hoopje. De vele slechteriken die in de film opgevoerd worden, zijn zeer karikaturaal. Vooral de scène bij de Taj Mahal is geforceerd en zo lijkt de film wel een langgerekte toeristische videoclip.

Er zijn wel enkele grappige scènes, vooral de hilarische scène in het callcenter met een schotse beller. Stilistisch en inhoudelijk zagen we vooral een flauw afkooksel van Cidade de deus.

Sorry Danny Boyle, en al degenen die hier wild van zijn. Naar verluidt zou deze film de Oscar voor Beste Film wegkapen dit jaar. Wat ons betreft een bedenkelijke keuze. Maar we liggen er niet wakker van, want de beste film wint zelden, nietwaar Hitchcock ?

Een paar lichtpunten, de knappe Latika en de coole Jamal, gespeeld door ene Dev Patel. De 5-jarige Jamal en Latika zijn schatjes. En Indische hiphop blijkt wel te pruimen zowaar. De soundtrack is een aanrader.

Het Thriller-achtige dansje tijdens de generiek maakt dit helemaal tot een Bollywood-film. Het is duidelijk : Bollywood verovert de wereld. Leve Anil Kapoor !

Onze goeroe Vijay Gopalakrishnan vond Slumdog Millionaire toch geweldig, waarvan akte.

Geen opmerkingen: