maandag 2 februari 2009

P. Leno Fulmineert (3) - VRT

Net als de SP.A heeft de VRT onlangs en stoemelings zijn naam veranderd. VRT staat niet meer voor Vlaamse Radio en Televisie, maar voor Voltijds Rik Torfs.

De man is niet meer van het scherm weg te branden. Hij betekent tegenwoordig meer voor de Openbare Omroep dan Bart Peeters, Luc Appermont, Walter Capiau en Tony Corsari ooit samen betekend hebben.

Niet alleen wordt hij dagelijks opgevoerd in de Slimste Mens, om immer flauwe moppen te debiteren - wat hijzelf overigens ruiterlijk toegeeft - maar krijgt hij ook nog eens zijn eigen programma, en wordt hij als kers op de taart ook nog eens de centrale gast in De Zevende Dag, waar hij dan zijn immer spottend-ironische pseudo-intellectuele licht mag laten schijnen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Het is duidelijk : Mark Eyskens heeft in Rik Torfs een waardige opvolger als Alomtegenwoordige Koning van de Nonsensikale Oneliner. Maar Rik Torfs is meer. Ik wil niet weten hoe Torfs' zijn zondagsschilderijen eruit zien, maar voor de VRT is Rik Torfs de nieuwe Messias ! Hallelujah !!

2 opmerkingen:

Koop zei

hoezo, geen post over quiz van afgelopen vrijdag, waar hund de eer had om Detroit Breakdown te vervoegen? Toch geen BVC debacle, mag ik hopen?

Anoniem zei

Mijn bijdrage beperkte zich tot 4 nummers en 1 verkeerde aanbreng.

Dus, close to a BVC !

P. Leno