vrijdag 13 augustus 2010

Film met Bertrand-Bernard Broussard (7) - Four Roses

Een kleine Belgische arthouse film in het Engels en in zwart-wit. Het gaat inderdaad niet om de nieuwe film van Jan Verheyen.

Four Roses is de eerste langspeelfilm van Kris De Meester. Tot heden alleen geboekstaafd als casting director van ex-drummer, wat we toch wel kunnen catalogeren als een BVC.

De film speelt zich af in zes hotelkamers. Four roses doet zeker denken aan een vroege film van Jim Jarmush, maar ook Hal Hartley is niet ver, en het benadert ook de stijl van Todd Solondz en sommige films van Paul Thomas Anderson. Grote namen, waarbij Kris De Meester best bescheiden blijft. Vooral inhoudelijk gaan de laatste 2 genoemde veel dieper, de mini-verhaaltjes van De Meester zijn meer verwant met de leegheid bij Jarmush en Hartley.

Afgezien daarvan is het een goede "genre-oefening", met soms grappige dialogen en goed acteerwerk van onbekende acteurs. Best uitgewerkt zijn de episodes met Josh & Dre, met Jack & Ivana, en met Ira & Serge. Vooral het hilarische interview van de komiek Ira Levi door de stuntelige Serge Beaufort doet denken aan de beste Jarmush-humor.

Geen meesterwerk, maar een aanrader voor een regenachtige zomeravond, en only in a small theatre.

2 opmerkingen:

Shamrockske zei

kwa name-dropping kan dit stukje tellen !

P. Leno, Brussel zei

We kunnen nog een name droppen : Don Peit !