donderdag 26 augustus 2010

P. Leno fulmineert (36) - De klomp aarde

De uitschakeling van Anderlecht in de Champions League, nog voor die goed en wel begonnen is, is opgenomen in onze rubriek Benoit Van Cleemputiaanse debacles (BVC's) en is met stip kanshebber om de BVC Award dit jaar binnen te halen.

De - zelf zwaar gefrustreerde - Bruggesupporters hadden heel wat leedvermaak. Sommigen posten duidelijke hints op hun Facebook, zoals The Partizan van Leonard Cohen - ijzersterke song overigens - of Disko Partizani van Shantel. Er circuleerden cartoons van Boussoufa etc.

Ze waren bij Anderlecht allemaal veel te zeker dat het ging "los"lopen. Ja, "los" liep het inderdaad. Iedereen ging ervan uit, Vanden Stock en Collin op kop, dat het binnen was. Dan is de klap des te harder.

Wat ons mateloos stoort, is dat verhaal over die "klomp aarde" aan de penaltystip. Die klomp aarde wordt nu door iedereen, Boussoufa op kop, aangeduid als DE hoofdschuldige voor de uitschakeling. Sorry maar de Partizanen hadden daar geen last van, aldus ook Ariel Jacobs zelf.

Er wordt nu met de vinger gewezen naar de semi-synthetische grasmat, en Anderlecht gaat een kortgeding inspannen tegen de installateur.

Die losse klomp aarde, hadden de terreinverzorgers die echt niet gezien voor de match begon ? En moest er bij Boussoufa dan geen belletje rinkelen nadat zowel Suarez als Biglia hun strafschop op dezelfde knullige manier hadden verkwanseld ?

Les excuses sont faits pour s'en servir. De waarheid is dat Anderlecht totaal geen rekening had gehouden met strafschoppen. Niemand plaatst blijkbaar vraagtekens bij de taktische keuzes van de trainer. Waarom liet Jacobs bijvoorbeeld Suarez als eerste trappen, die zogezegd een goede traptechniek heeft, maar die gans de match zwaar aanmodderde ? Waarom trapten Lukaku en Gillet niet, die waren toch de doelpuntenmakers ? Met een keeper die twee penalty's stopt moet je zo'n reeks altijd winnen. Evenwel niet bij Anderlecht. Volgens De Schacht zijn de penaltytrappers 'helden'. Heroes !! De idioot De Schacht zou beter in die mijnschacht zitten in Chili.

't Zijn amateurs bij Anderlecht. Zelden zo'n incompetente bende gezien als Vanden Stock, Collin en Van Holsbeek.

Voor 1 miljoen euro wil Don Peit de Anderlechtse grasmat overigens wel in beton gieten. Dan hadden ze nu nog 14 miljoen over ...

2 opmerkingen:

Shamrockske zei

gefrustreerd?
nee hoor. gewoon leedvermaak

Koop zei

Toevallig kon ik het wel vinden met Jacobs' vijftal - ik had net dezelfde vijf aangeduid. En ik vond Suarez wél goed in de match zitten, een van de weinigen die een actie kon maken.
Verder heeft RSCA - onterecht afgekeurd derde doelpunt of niet - de uitschakeling vooral aan zichzelf te danken. Een ploeg die het bij de uitmatch verzuimt om het af te maken (het had daar 0-2 of 1-3 moeten zijn) en die in de terugmatch de nog steeds comfortabele 2-2 uitgangspositie zo uit handen geeft, verdient niet op CL-niveau te spelen. Daar veranderen die aardige 30' van de tweede speelhelft niets aan.