vrijdag 13 augustus 2010

P. Leno fulmineert (35) - Pieter Bublé

Radio 1 vindt het nodig om een tweede zomerhit te lanceren naast het onvermijdelijke Dos Servecas. Gelukkige van dienst is Pieter Emberechts, met zijn kleffe versie van 'Dance me till the end of love' van Leonard Cohen'.

Sla de playlists van Radio 1 er maar eens op na. Minstens drie keer per dag wordt dit kleffe nummer de ether ingestuurd en ons in de maag gesplitst. Profileert Pieter Emberechts zich dan als de Vlaamse fucking Michael Bublé ?

Emberechts heeft wel enig zang- en acteertalent. We hebben hem ooit eens bezig gezien met de Kakkewieten, in een bewerking van de Odyssee. Hilarisch !

Emberechts heeft ook bij El tattoo del tigre gezeten, een combo dat vooral hitsige calypso ten beste gaf. En hij kan ook een stukje gitaar spelen, getuige zijn optreden in het Canvas-programma over Rock Werchter.

Maar zijn slappe, belachelijke croonerversie van 'Dance me till the end of love' is echt een stinker, niet minder dan een verkrachting van Leonard Cohen.

Dat Radio 1 zich ertoe leent om uitgerekend dit nummer te gaan hypen, is ons enerzijds een raadsel, anderzijds verbaast het ons niets van een zender dat de laatste jaren steeds meer is afgegleden naar een marketingvehikel, en waar (te) goede singer-songwriters nog nauwelijks aan bod komen, laat staan Vlaamse troubadours type Kris De Bruyne en co.

Het Radio 1-varkentje zal Don Peit wel eens wassen. Radio 1 producers zijn bij deze gewaarschuwd.

Aan Pieter Emberechts geven wij hetvolgende advies : één Michael Bublé volstaat ruimschoots. Berg uw croonercarrière asap op en go rock 'n roll dude !!!

Geen opmerkingen: