maandag 2 augustus 2010

Music maestro met Kobe Vissenaeken (27) - Favoriete elpeehoezen (2) - Keuze van Koop

Hierbij de keuze van Koop.

1. Prince - The black Album

Koop : Een van die maverick acties die de platenwereld even, héél even op zijn kop zet. Leuk dat de hele heisa ook doorgetrokken werd in de mystieke, zwarte hoes. Consequent zijn heet dat dan.


2. Thomas Dolby - Aliens ate my Buick

Koop : prachtig gedaan, die persiflage op zo'n fifties b-film met monsters en aliens (à la Corman).
3. Maylee Todd - Choose your own adventure

Koop : gewoon een van de meest intrigerende hoezen anno 2010, wat verdere achtergrond op mijn blog

4. J. Geils Band - Hotline

Koop : Je ziet het niet bij de afbeelding, maar dit is zo'n cut-out sleeve. De binnenhoes schuif je als het ware over de telefoon heen. Wel leuk gevonden. En J. Geils Band moest er natuurlijk in, ik had ook 'Ladies Invited' kunnen kiezen als hoes.

5. The Del Fuegos - Longest day
Koop : Mmm - heerlijk, perfect, die typografie en dan die fotoblokjes. En een héérlijke plaat, bovenop.

6. Yes - Drama

Koop : Geweldig om jezelf in te verliezen terwijl je naar die vrij complexe muziek van Yes luistert. Past perfect + sowieso een erg onderschatte Yes plaat, thanks to de inbreng van Trevor Horn.




7. Boney M - Nightflight to Venus

Koop : bij de plaat hoorden vier postkaarten, en bij die van één van de wijdbeens poserende zangeressen kon je wat schaamhaar detecteren. Goed genoeg om de verbeelding van een 12-jarige op hol te doen slaan (én goed genoeg voor een top 10 notering, zovele jaren later).
Commentaar Fuzzy Zoeller : waren dat geen transseksuelen ?

8. Kiss - Alive II

Koop : Zie ook 5: simpel en efficiënt en very much 'in your face'. Een hoes die R.O.C.K. uitstraalt (hoe onnozel die rock van Kiss ook moge zijn).


9. Queen - Hot Space


Koop : Hoeft geen uitleg, toch? Een van de zwakkere Queen-platen, maar wat een mooie hoes. Die van Blur (zie Don Peit's top 10) hebben niet verder moeten zoeken naar inspiratie.




10. Gino Soccio - S Beat

Koop : Heerlijk simpel en doeltreffend, dat kleuren en lijnenspel.
Commentaar Kato Gillioen : Eikes, afzichtelijke kleuren !

2 opmerkingen:

Koop zei

Del Fuegos moest eigenlijk "The Longest Day" zijn...

Koop zei

bon, even wat argumentatie.
1. een van die maverick acties die de platenwereld even, héél even op zijn kop zet. Leuk dat de hele heisa ook doorgetrokken werd in de mystieke, zwarte hoes. Consequent zijn heet dat dan.
2/ prachtig gedaan, die persiflage op zo'n fifties b-film met monsters en aliens (à la Corman).
3/ gewoon een van de meest intrigerende hoezen anno 2010, wat verdere achtergrond op mijn blog
4/ je ziet het niet bij de afbeelding, maar dit is zo'n cut-out sleeve. De binnenhoes schuif je als het ware over de telefoon heen. Wel leuk gevonden. En J. Geils Band moest er natuurlijk in, ik had ook 'Ladies Invited' kunnen kiezen als hoes.
5/ mmm - heerlijk, perfect, die typografie en dan die fotoblokjes. En een héérlijke plaat, bovenop.
6/ geweldig om jezelf in te verliezen terwijl je naar die vrij complexe muziek van Yes luistert. Past perfect + sowieso een erg onderschatte Yes plaat, thanks to de inbreng van Trevor Horn.
7/ bij de plaat hoorden vier postkaarten, en bij die van één van de wijdbeens poserende zangeressen kon je wat schaamhaar detecteren. Goed genoeg om de verbeelding van een 12-jarige op hol te doen slaan (én goed genoeg voor een top 10 notering, zovele jaren later).
8/ zie ook 5: simpel en efficiënt en very much 'in your face'. Een hoes die R.O.C.K. uitstraalt (hoe onnozel die rock van Kiss ook moge zijn).
9/ Hoeft geen uitleg, toch? Een van de zwakkere Queen-platen, maar wat een mooie hoes. Die van Blur (zie Don Peit's top 10) hebben niet verder moeten zoeken naar inspiratie.
10/ heerlijk simpel en doeltreffend, dat kleuren en lijnenspel.