dinsdag 2 december 2008

Hund i snor : den retur !

Beste lezer,

Bij de verrassende comeback van Hund i snor hoort een woordje uitleg.

Vier jaar na de start van Hund i snor, en bijna drie jaar na het ter ziele gaan ervan, verrijst Hund i snor nu als een feniks uit zijn as als “Ny Hund i snor ».

OK, er waren nog wel een aantal spinoff blogs, zoals “Let’s get outa hie”, en ”Ontmasker de charlatan” van Sammy Trouvé, maar dat waren eerder losse flodders, VT4-achtige draken, om niet te gewagen van Benoit Van Cleemputiaanse debacles.

Hund i snor verrijst in een cruciaal jaar. Drie jaar na de Tsunami kregen we dit jaar de grote economische Tsunami. Volgens sommigen is de grote crash het failliet van het casinokapitalisme, het liberalisme, de deregulering en de vrije markteconomie tout court. Hund i snor toonde zich visionair, door in 2005 reeds de charlatans aan de kaak te stellen die nu ondermeer verantwoordelijk zijn voor de ineenstorting van het systeem.

Ook Hund i snor heeft, ondanks een lange inactiviteit, zwaar te lijden gehad van de economische crisis. Hund i snor verloor meerdere blogsponsors. Sommige waren niet meer geinteresseerd, andere gingen op de fles of aan de fles. Gelukkig zijn enkele sponsors trouw gebleven en zijn zelfs een paar nieuwe sponsors op de proppen gekomen, grote vissen zelfs.

Door cost cutting, rationalisaties, het wegsnijden van redundanties, het zoeken naar redactionele synergieën en vooral het dumpen van meerdere redacteurs ( we moeten daar eerlijk in zijn ) klopt het bedrijfseconomisch plaatje van Hund i snor naar de toekomst toe.

Inhoudelijk zal “Ny Hund i snor” andere accenten leggen dan Hund i snor, nieuwe wegen bewandelen.

Vooreerst zal het aantal posts ingekrimpt worden. Hund i snor zat destijds aan een gemiddelde van bijna 20 posts per week, Ny Hund i snor zal maximaal 1 post per dag publiceren. Dit voornamelijk om de lezer toe te laten door de bomen het bos nog te kunnen zien.

Er zal drastisch gesnoeid worden in het aantal rubrieken. Dit is vooral het resultaat van een audit van communicatie- & consultancybureau VCS ( Van Cleemput, Slangen en partners), die een kritische doorlichting hebben gemaakt van de kopij van de batterij redacteurs van Hund i snor.

Een niet gering aantal redacteurs zijn inmiddels bedankt voor bewezen (copy/paste) diensten, en dit zonder Golden Parachute. Het gaat om Esther Dex, Torleif Sigursson, Jakobien Moerkerke, Evelyne Beirens, Kärt Pärt, Danny Drets en Kapil Krishnaswamy.

Zo is er ook voor de Paris Hilton-fans slecht nieuws; haar handel en wandel zal niet meer in detail opgevolgd en uitgediept worden. Alleen in heel uitzonderlijke omstandigheden zal Ny Hund I snor nog over Paris berichten.

Niet alle redacteurs waren charlatans uiteraard, maar sinds 2006 heeft Hund i snor helaas te maken gehad met enkele spijtige sterfgevallen en mysterieuze verdwijningen.

Sammy Trouvé is in Palermo vermoord teruggevonden in een betonblok. Emeric Ellis-Bextor is spoorloos verdwenen tijdens de Tsunami. Shlomo Bernstein is op schokkende wijze onthoofd toen hij met een kettingzaag de haag aan het scheren was in zijn tuin, en Didi Bota heeft zich een kogel door het hoofd gejaagd.

Bottomline, door de felle uitdunning van de redactie zal P. Leno meer het laken naar zich toe trekken. Er zullen wel enkele nieuwe talentvolle redacteurs aangeworven worden, en af en toe zullen “gastbijdragen” verschijnen, néé, niet van Bill Clinton, noch van Bart De Wever. Ook, en dit is revolutionair, zullen de lezers zelf artikels kunnen plegen, weliswaar onbetaald ( maar ja, je doet dit voor de eer uiteraard )…

Ny Hund i snor beoogt inhoudelijk eigenlijk geen BLOG te zijn, maar een MILF. Afgezien van de andere betekenis die sommigen toekennen aan het Engelse acroniem, staat MILF in de Ny Hund I snor-terminologie voor “Multidisciplinair Intergalactisch Literair-journalistiek Forum”. Wat dat precies inhoudt, zal in de toekomst moeten blijken.

Alvast veel leesgenot met Ny Hund I snor !

P. Leno, hoofdredacteur

1 opmerking:

Shamrockske zei

Hoe is't met Holger ?????????????????????????????????????????????????????????