maandag 15 december 2008

Hund i snor Awards (4) - Debacle van het jaar

Hund i snor geeft een Award aan het grootste Benoit Van Cleemputiaanse debacle van het jaar, aka BVC.

Prominent aanwezig in de lijst van 10 nominaties is ongetwijfeld Mark Coucke, die zich profileert met niet minder dan 4 debacles.

Maak uw keuze uit volgende BVC's.


1. Leif Hoste, renner van de "Silence-Lotto" ploeg van Coucke, maakt een ongelukkige val in een tijdrit in de Tour. De foto spreekt voor zich.





2. Cadel Evans, eveneens renner van Silence-Lotto, wordt slechts tweede in de Tour na lange tijd als de gedoodverfde winnaar rond te hebben gereden. Zelfs een fiets van 1 miljoen euro bracht geen soelaas. Tot overmaat van ramp valt hij op de afterparty op zijn knie.



3. Omega Pharma schort na nauwelijks enkele dagen de verkoop op van de E-Waves Phone Chip, de chip tegen schadelijke gsm-straling. De met grote trom aangekondigde chip is het derde debacle voor Mark Coucke.


4. Een ander produkt van Omega Pharma, Silence, een middel tegen - what's in a name? - snurken, wordt ook al ontmaskerd als charlatannerie en is een ronkend debacle. Opnieuw dus balen voor Mark Coucke, die terloops door de financiƫle crisis ook nog eens 100 miljoen euro verliest. Het siert Coucke echter dat hij niet bij de pakken blijft zitten en onverdroten verder aan de weg timmert. Respect !


5. Daniel Zitka’s val van de brancard na een pijnlijke botsing in de wedstrijd tegen Dender.

http://www.youtube.com/watch?v=iSly7MsM8zQ

6. De irritante Stany Crets interviewt Woody Harrelson in De Laatste Show. Na amper twee stomme vragen loopt Harrelson de studio uit.

7. Michel Preud’homme wordt trainer bij AA Gent; ingehaald als de Messias, staat AA Gent op een zwakke 9e plaats. Het is ook het tweede debacle voor de ambitieuze voorzitter Ivan De Witte, na de aanstelling van Trond Sollied. Ivan De Witte heeft ongetwijfeld betere tijden gekend als partner bij managementadviesbureau "De Witte, Morel en Musschoot".

8. Op het politieke vlak zijn er de ontelbare blunders van Leterme, Patrick Dewael, Didier Reynders, Jo Vandeurzen en co. Maar er moet toch ook 1 vrouw in deze lijst. Bettina Geysen faalt bij Vl. Pro en wordt na een onkostenschandaal afgevoerd. Vl. Pro krimpt vervolgens tot de proporties van een garnaal en Anciaux kiest eieren voor zijn geld.

9. De journalist Montazar El Zaidey faalt bij zijn overigens lovenswaardige poging om George W Bush te treffen met zijn schoenen.

http://www.youtube.com/watch?v=9uIj0YvDBKE

10. Fortis. Maurice Lippens. Leterme en Reynders de grote "redders". Geen commentaar.

Verder is er nog een speciale vermelding voor het meest langdurige, hardnekkige debacle. De splitsers van B-H-V, die reeds genomineerd werden in 2005, doen dapper voort.

4 opmerkingen:

Koop zei

geen youtube filmpje te vinden van het Woody Harrelson debacle? jammer!

Koop zei

waarom wordt de VRT niet genomineerd?
Eerst die belachelijke ban op het Jeroen Meuus Hitler Zalm programma , dan die kerel die per ongeluk met pet op het hoofd zijn nieuwsstukje voorlas, en prompt van het scherm gebannen werd - awoert.

Anoniem zei

Dat Woody Harrelson debacle is nooit uitgezonden. Het zou dus al 'gelekt' moeten worden door iemand van Woestijnvis om op ooit Youtube te kunnen verschijnen.

Shamrockske zei

ik kies toch voor de geit van yves