dinsdag 30 december 2008

Hund i snors Film Top 10 van 2008

Onze filmcorrespondent Emeric Ellis-Bextor is vermist sinds de Tsunami. Daardoor heeft Hund i snor niet optimaal het filmaanbod kunnen volgen in 2008.

Zo hebben we te veel films helaas niet gezien die potentiële top-10 kandidaten hadden kunnen zijn : We own the night; Waltz with Bashir; Entre les murs; Wall-E; There will be blood; Mesrine; Happy Go Lucky.

De top-10 :

1. No country for old men ( Joel en Ethan Coen )

2. 3:10 to Yuma ( James Mangold )

3. Before the devil knows you're dead ( Sidney Lumet )

4. Hunger ( Steve Mc Queen )

5. American Gangster ( Ridley Scott )

6. The Dark knight ( Christopher Nolan )

7. Gomorra ( Matteo Garrone )

8. Two lovers ( James Gray )

9. What just happened ( Barry Levinson )

10. Vicky Christina Barcelona ( Woody Allen )

Opvallend is de Amerikaanse dominantie in deze top-10. Het was (alweer) een matig Bifff, en de Europese cinema lijkt niet de hoge toppen te scheren van weleer, behalve de Italiaanse dan.

What just happened is een komedie met Robert De Niro, die in België nog niet is uitgekomen. De Niro bewijst hier nogmaals zijn komisch talent, voor wie daar nog altijd mocht aan twijfelen.

Two lovers is hopelijk toch niet de laatste film van Joaquin Phoenix, zoals hij heeft aangekondigd. We moeten bijna gaan hopen dat zijn muzikale carrière een debacle wordt.

Vallen net buiten de top-10 : The Darjeeling Ltd ( Wes Anderson ); Funny Games US ( Michael Haneke ); W ( Oliver Stone ) en Into the wild ( Sean Penn )

De acteurs van 2008 waren ongetwijfeld Josh Brolin, Christian Bale, Javier Bardem en jawel, Russell Crowe.

1 opmerking:

Koop zei

Ik ben eerlijk genoeg om toe te geven dat ik haast geen enkele film gezien heb in 08 (tenzij de bij Eraly ontleende dvd's). Maar ik wil toch graag even aanstippen dat die éne uit het lijstje die ik dan wél zag, me dik tegenviel. Wat een sof, die batman film! Veel te lang, en met een vervelende opeenstapeling van over the top climaxen en verhaalwendingen aan het eind. I completely lost interest. Awoert! Voor wanneer de hund top 10 qua muziek?