zaterdag 27 december 2008

What's the deal with Holger ? (Slot)





Pieter De Crem
Hallo, Hund i snor ?

P. Leno
Hallo meneer de minister. Uw aangekondigde "vernietiging" van Hund i snor is blijkbaar een debacle geworden ?

Pieter De Crem
Ik heb vernomen dat Hund i snor een tank van het Belgisch leger
gekaapt heeft. Dit is ongehoord. U zult hier zwaar voor boeten ! Ik geef mijn advocaat, Billy-Toulouse Lautrec, de opdracht een proces aan te spannen tegen Hund i snor.

P. Leno
U doet maar. Wij gebruiken die tank voor een goed doel : het bevrijden van Holger. Wij weten dat u oorlogszuchtig bent, maar wij menen dat tanks beter kunnen ingezet worden voor vredelievende doeleinden. Hebt u overigens een hangende kerstman aan uw gevel ?

Pieter De Crem
Uiteraard. En ook lichtende bambi's in mijn tuin. Zelfs een lichtende slee.

P. Leno
Zijn dat de door u lyrisch bezongen "Lichtjes van Defensie" ?

Pieter De Crem
Ja, dat zijn ze.

P. Leno
Als u zelf een hangende kerstman hebt, moet u toch het belang inzien van deze reddingsaktie. Denk eens welke publiciteit u daarmee kan vergaren. Dit wordt wereldnieuws !

Pieter De Crem
We hebben momenteel andere katten te geselen. Wij hebben die tank dringend nodig voor onze strijd tegen de marsmannetjes, die nog steeds het Cremlin in Aalter belegeren.

P. Leno
Wel, u kunt feestelijk fluiten naar uw tank. We hebben nu overigens rechtstreeks contact met Kobe in de tank. Kobe, hoe is de toestand daar ?

Kobe Vissenaeken
Wij zijn intussen opgerukt tot een 100 meter van de Burj. We hebben onverwacht steun gekregen van Hund i snor-sponsor Kamelencentrale Ben Mekki. Die hebben onlangs een filiaal geopend in Dubai. Een kameel is een heilig dier in Dubai, dus kunnen ze hen niet beschieten. De kamelen vormen nu een cordon rond de tank. Zo rukken we verder op. OK, we zijn genaderd tot op 10 meter.

Pieter De Crem
Kobe Vissenaeken, jij bent krapuul ! Uitschot. Verachtelijke antiglobalist, verlaat die tank onmiddellijk !

Kobe Vissenaeken
Ministerke van Defenestratie, uw dreigementen maken niet de minste indruk. Gij zijt zelf een veel groter krapuul, gij waart het grootste krapuul als intern bij het Sint-Jan Berchmanscollege te Brussel. Nathalie Lubbe Bakker heeft daar research rond gedaan. Ja, ja, gebaar niet zo van krommen haas, laat ons gerust, De Crem, of Hund i snor stuurt Don Peit op u af !

Pieter De Crem
Mamma Mia ! Jezus Maria Jozef !! ( haakt in )

P. Leno
Goed gesproken Kobe. En hoe is het daar met Alex ?

Alex Brulov
Prima. Ik ben het hele gebeuren aan het filmen om op You Tube te zetten. Intussen zijn CNN en Al-Jazeera hier ook toegekomen met filmploegen. De bodyguards en Sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa staan zelf machteloos toe te kijken.
Kobe is nu begonnen om met een grijparm de koord naar beneden te trekken waar Holger aanhangt. De kamelen houden een soort zeil tussen hun bek waar Holger nu op valt. Zachte landing ! Kobe gooit snel een soort kogelvrij ruimtepak naar Holger om de kogelregen te doorstaan. Goed omringd en beschermd door de kamelen trekt Holger het pak aan en klimt nu op de tank. Kobe trekt hem binnen.

Kobe Vissenaeken
We hebben hem !!! Holger is gered !!!

Alex Brulov
Montazar El Zaidey is er ook komen bijstaan en gooit nu en stoemelings zijn schoenen naar de sjeik. En het is raak !! Het succes is compleet !!

P. Leno
Alweer een geslaagde Hund i snor operatie, operatie Camel Tank. Dank zij Kobe, Alex en de kamelen van Kamelencentrale Ben Mekki !

Holger
Duizendmaal dank Kobe, Alex, Kamelencentrale Ben Mekki en Hund i snor. Jullie hebben mij alweer gered !

P. Leno
Geen dank Holger. Jij bent onze held en verdient de Hund i snor Award voor Man of the Year.

Geen opmerkingen: